Na kopaniciach vznikol nový projekt VyzreteMaso.sk. Ešte ste o ňom nepočuli? Tak si ho poďme predstaviť.
Projekt vznikol v spolupráci spoločnosti SVAMAN a Rodinnej reštaurácie Na nátoni. Toto výnimočné spojenie spracovania mäsa s kulinárskym umením prinieslo projekt VyzreteMaso.sk. Aby sme vám lepšie priblížili projekt poďme od začiatku.
Jedného dňa prídeme na obed do reštaurácie Na nátoni a objednávame si T-bone steak. Treba vyskúšať ako si kuchyňa reštaurácie poradí s nie najednoduchším steakom. Ako sme ochutnali prvé sústo, slinky nám začali tiecť dolu bradou 🙂 Už si ani nepamätáme kedy sme naposledy jedli tak šťavnatý, lahodný a chuťovo plný steak. Dobre pripravený steak v nás vzbudil zvedavosť a v hlave sa nám vynárali otázky. „V čom je ten fígeľ, tak dobrého steaku?“. Nakoľko sme už pár steakov skúšali doma vyprodukovať a musíme uznať sami sebe, nie nebola to paráda. Začali sme sa s Rasťom rozprávať o steakoch. Dozvedeli sme sa, že mäso dodáva do reštaurácie firma SVAMAN, ktorá sa v spolupráci s reštauráciou Na nátoni zoberá vyzrievaním mäsa už približne dva roky. Nás zaujímalo, či si také mäso vieme kúpiť aj pre vlastné použitie.
Za pár dní nám zvoní telefón a tam sa ozve, „vedeli by ste spraviť…“ a na svete je výborný projekt VyzreteMaso.sk. Aby sme sa však vrátili k tým výnimočným steakom. Hlavný fígeľ je, že v žiadnom prípade steak neurobíte z mäsa zo supermarketu. Pri vyzretom mäse ide o špeciálny postup, pri ktorom mäso vyzrieva vo vyzrievacích komorách, v ktorých musí byť zabezpečená stála teplota a určitá vlhkosť. Proces vyzrievania prebieha minimálne 30 dní takzvanou suchou metódou. Následne sa mäso rozrobí na jednotlivé časti a zabalí do vákua, kde prebieha ešte mokré vyzrievanie. Tento proces dodáva mäsu výnimočnú chuť, jemnosť mäkkosť, krehkosť a šťavnatosť. Samozrejme veľmi dôležité je aj odkiaľ mäso pochádza. Spoločnosť SVAMAN si veľmi potrpí na slovenskej kvalite a len pár starostlivo vybraných kusov zvierat je vhodných na vyzrievanie. Nakoľko spoločnosť SVAMAN spracuje týždenne približne 40 kusov dobytka, vie najlepšie určiť to najkvalitnejšie mäso na vyzrievanie. Ak by ste mali nejaké pochybnosti, či daná suma stojí za tento krásny kus mäsa, spomeňte si len na malý zlomok toho čo sme vám tu v skratke opísali. Ide o zložitý a náročný proces, ktorého výsledok oceníte na svojom tanieri. Aby sme však neostali len pri slovách, zájdite si do Reštaurácie Na nátoni, kde vám vieme garantovať, že používajú kvalitné mäso zo SVAMANU a objednajte si z ich ponuky steakov. Veríme tomu, že neoľutujete a v prípade, že si budete chcieť vyskúšať pripraviť výborný steak doma, tak máte možnosť si objednať a mäso vyzdvihnúť priamo v Rodinnej reštaurácii Na nátoni.
My sme mali možnosť zúčastniť sa (mimo konzumácie steakov :-D) na projekte tým, že sme sa oboznámili s celým procesom a zaznamenávali ho cez fotografie a videá, ktoré vám budeme s radosťou postupne uverejňovať na Instagrame @vyzretemaso a fotografie zo zákulisia budeme priebežne uverejnovať na našom Instagrame @kopanice. Preto nezabudnite sledovať oba instagramové účty 🙂 Pre projekt sme vytvorili logo, nafotili reklamné a produktové fotografie. Vyhotovili sme samotný web VyzreteMaso.sk, ktorý vám poslúži na zorientovanie sa vo svete steakov a prostredníctvom webu si ich môžete rovno aj objednať. Chceme vám prinášať množstvo informácií a rád, aby príprava steakov bola pre vás radosťou a pravým kulinárskym zážitkom.
Veľmi milo nás prekvapil vznik tohto projektu pretože cesta, ktorou sa vydali nie je jednoduchá. A to hlavne z toho dôvodu, že za ozajstnou kvalitou sa skrýva vždy kus práce skúseností, sklamaní, neúspechov, ale hlavne lásky k tomu čo robíme. Máme veľkú radosť, že práve na kopaniciach vznikol tak výnimočný projekt, ktorý na Slovensku nemá takmer žiadne zastúpenie. Sme radi, že Kopanice.sk mohli byť pri zrode tohto projektu a želáme plno úspechov svetového rázu pretože týmto potenciálom disponuje. Pevne dúfame, že aj na kopaniciach si nájde svojich priaznivcov a budeme radi, keď sa o svoje skúsenosti podelíte spolu s nami. Želáme veľa radosti z varenia a objavovania nových chutí a skúsenosti.
Autor: Kopanice.sk
Foto: Kopanice.sk
Galéria
Kľúčové slová
Komentáre (0)
Musíte sa prihlásiť pre pridávanie komentárov...
Ešte neboli pridané žiadne komentáre, buďte prvý a začnite konverzáciu...